Jobba här

Tycker du att det vore spännande att få bo och vistas en tid på Ölands södra udde med hav, fåglar och sälar som närmaste grannar? Under vår och höst bemannas fyren av volontärer och under den välbesökta högsommaren anställer vi sommarjobbare.

 

Välkommen att arbeta som volontär i Långe Jan!

Från påsk till midsommar (vår) och från skolstart till början av november (höst) bemannas Långe Jan av volontärer. Som volontär bor du kostnadsfritt i Bertils hus, alldeles intill fyren – Ölands sydligaste bostadshus! Här finns ett sovrum, kök, tvättstuga, badrum och ett vardagsrumrum. Själva jobbet består i att en gång i timmen öppna fyren för gästande besökare. Du är också välkommen att följa fågelstationens arbete genom att gå med på nätrundor och titta på ringmärkningen. Som volontär arbetar du utan ersättning, men vi ger dig ett bidrag på upp till 1.000 kr för resekostnader. För närvarande är hela 2019 uppbokat, men det går bra att anmäla intresse inför 2020. Du anmäler ditt intresse genom att fylla i formuläret nedan.

 

Välkommen att sommarjobba i Långe Jan!

Från midsommar och fram till skolstarten bemannas Långe Jan av sommarjobbare. Under denna period är fyren öppen kontinuerligt 10.00-18.00 och som fyrvakt jobbar du antingen för- eller eftermiddagspass (halvdag). Entrébiljetterna köps i Naturbokhandeln eller naturum Ottenby och visas sedan upp för fyrvakten. Om du inte bor i närheten så ordnar vi inkvartering tillsammans med fågelstationens övriga personal. Lön utgår om 360 kr per halvdag. Du anmäler ditt intresse genom att fylla i formuläret nedan.

 

För mer information kontakta info@ottenby.se.

Fyrvaktare intresseanmälan

Ottenby på Ölands södra udde är en av Sveriges mest berömda fågellokaler och fågelstationen på platsen grundades redan 1946. Ringmärkning av flyttande fåglar har bedrivits oavbrutet sedan dess och vi är därför stolta över att bibehålla världens längsta obrutna fångstserie. Här bedrivs en omfattande och bred fågelforskning som bl.a. omfattar fågelflyttningens gåtor och övervakning av populationsförändringar. Denna viktiga verksamhet baseras på ideella insater och våra inkomster hämtas främst från besöksturismen med Långe Jan, guidningar och försäljning som medel. Insatser från volontärer är därför helt avgörande för att fågelstationens verksamhet ska kunna bibehållas.